Overslaan en naar de inhoud gaan

Marc Raabe - De horzel

"I love you!" Brad Galloways oerkreet weerkaatst door het Olympiapark in Berlijn en wordt beantwoord door de 22.000 fans die zich daar verzameld hebben. Op dat moment betreedt een onbekende vrouw het podium en overhandigt de verbaasde rockster een envelop. Niemand kan dan vermoeden dat een dag later Galloways leeggebloede lichaam zal worden gevonden, vastgeketend aan zijn bed in een pension.

Rechercheur Tom Babylon wordt op de zaak gezet en gaat samen met psychologe Sita Johanns op onderzoek uit. De moord blijkt te maken te hebben met een dertig jaar oude ontvoeringszaak. Het spoor leidt naar een vrouw die ooit moest kiezen tussen twee mannen die allebei bereid waren over lijken te gaan…

‘De horzel’ is het derde deel over Tom Babylon. Ik had de twee eerdere delen nog niet gelezen, maar daar ondervond ik tijdens het lezen geen hinder van. Hier en daar verwees Marc Raabe naar vroegere zaken en dat was prima om het te kunnen volgen. Ik ben overigens wel heel benieuwd geworden naar de andere boeken, want wat heeft de auteur een geweldige thriller geschreven.

Raabe weet je vanaf het eerste hoofdstuk mee te nemen in het verhaal. Je nieuwsgierigheid wordt direct gewekt en je zit vol vragen. Dat worden er in eerste instantie steeds meer, zeker als je ook de fragmenten uit het verleden tussendoor krijgt. Hierdoor krijgt de auteur het voor elkaar dat je eigenlijk niet kunt stoppen met lezen. De hoofdstukken volgen elkaar in razend tempo op, er gebeurt veel en je wil als lezer de link leggen tussen heden en verleden.

Hoofdpersonage Tom Babylon is met recht interessant te noemen. Hij heeft een verleden waarin hij heftige dingen heeft meegemaakt. Dit draagt hij bij zich en dat staat hem in deze zaak af en toe tegen. Je leert in ‘De horzel’ meer over zijn verleden, maar je wil nog meer weten om hem beter te begrijpen. Gelukkig zijn er nog meer delen in deze serie, die hopelijk ook in het Nederlands vertaald worden.

De ontknoping is spectaculair te noemen. Je zit letterlijk op het puntje van je stoel en je hebt het gevoel erbij aanwezig te zijn. Heel knap gedaan van de auteur. En dan de allerlaatste alinea uit dit boek… wow, dat vraagt om een vierde deel waar je het liefste meteen in wil beginnen. Marc Raabe heeft er een nieuwe fan bij!

Auteur: Marc Raabe
Titel: De horzel
Serie: Tom Babylon
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 464
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400514034