Overslaan en naar de inhoud gaan

Marelle Boersma – Blind date

Moon heeft een prima baan met een ietwat vervelende bazin. Ze is single en hoopt een leuke man te vinden in het datingcircuit. Dat blijkt toch best lastig te zijn. Op haar weblog houdt ze haar datingervaringen bij. Haar blog is een ware hit. Ze krijgt steeds meer volgers én meer reacties op haar avonturen.

Een van haar volgers is wel heel erg fanatiek. Hij lijkt maar één doel in het leven te hebben: hij wil Moon! Hoe ver zal deze persoon gaan? Staat het leven van Moon op het spel? Moon ziet maar één oplossing voor ogen, maar dat is meteen wel een hele rigoureuze oplossing…

Met ‘Blind date’ heeft Marelle Boersma alweer haar elfde thriller geschreven. Ik heb nog niet alles van haar gelezen, maar wat ik gelezen heb vond ik spannend en boeiend. Dat geldt bijvoorbeeld voor haar vorige boek ’Enkele reis’.

Ook met ‘Blind date’ heeft de auteur wederom een interessant boek geschreven. Het verhaal wordt vanuit meerdere personages verteld: Moon, Amy (de beste vriendin van Moon) en Tanja (de bazin van Moon). Dat geeft extra spanning aan het verhaal, omdat je op die manier meer informatie weet dan de personages zelf. En ondanks dat heeft Boersma meerdere verrassingen voor haar lezers. Sommige ontknopingen zie je aankomen, maar er zitten zeker ook een aantal onverwachte wendingen in.

De spanning in het verhaal zit vooral rondom personage Moon. Is ze puur een fanatieke blogster die op zoek is naar haar prins op het witte paard? Of is er meer met haar aan de hand? Stukje bij beetje ontrafel je meer uit het verleden van Moon en ontdek je meer over haar karakter. Dat was erg intrigerend om te lezen.

De ontknoping is vlot en sterk geschreven. Op het einde lijkt alles in een stroomversnelling te komen en krijg je antwoord op de vragen die je tijdens het lezen hebt opgedaan. Met ‘Blind date’ beleef je een aantal spannende leesuurtjes.

Auteur: Marelle Boersma
Titel: Blind date
Genre: Psychologische thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092069