Overslaan en naar de inhoud gaan

Marelle Boersma – Enkele reis

Suus besluit haar droom te verwezenlijken en samen met haar 3-jarige dochtertje Sterre en haar zus Anouk naar Portugal te verhuizen. Ze betrekken een oude boerderij op het platteland van Zuid-Portugal. Ze genieten van het mooie weer, de gastvrijheid van de buurtbewoners en van elkaar.

En dan slaat ineens het noodlot toe en wordt de nachtmerrie van elke ouder waarheid voor Suus: haar dochtertje Sterre verdwijnt spoorloos. Suus zet alles op alles om Sterre terug te vinden. Ze zoekt overal en vraagt hulp aan iedereen, maar merkt langzaamaan dat er zaken voor haar verzwegen worden. Wie kan ze nog vertrouwen? En zal ze Sterre ooit weer terugzien?

Wat gebeurt er met je als ouder als je dochtertje vermist raakt? En wat doet deze situatie met je de tante van dit meisje bent? Daar draait het om in ‘Enkele reis’.

Vanaf het eerste moment dat Suus merkt dat Sterre weg is, komt haar wanhoop bij de lezer binnen. Ze wil haar dochtertje terug en heeft daar alles voor over. Datzelfde geldt voor tante Anouk; ze wil haar zus zo goed mogelijk helpen. Ik heb zelf geen kinderen, maar wel twee nichtjes en een neefje… dus ik herkende me vooral hoe Anouk zich voelde. De wanhoop en strijd van Anouk zijn prachtig beschreven door Marelle Boersma. Anouk wil haar nichtje terug en haar zus helpen, maar ze kan dit maar moeilijk uiten.

De auteur probeert je regelmatig op het verkeerde been te zetten. Het aantal verdachten in ‘Enkele reis’ is groot. Op een gegeven moment kan iedereen het wel gedaan hebben. Maar ergens komt een moment dat je definitief voor iemand kiest. In mijn geval bleek ik het toen bij het juiste eind te hebben, maar toch zorgt Boersma nog voor een verrassing tijdens de zinderende ontknoping.

‘Enkele reis’ is een interessant boek over een thema waar geen enkele ouder mee te maken wil krijgen en is tot de laatste bladzijde spannend. Boersma heeft haar 10-jarige schrijversjubileum met een geweldig boek bekroond. Op naar de volgende tien jaar...

Auteur: Marelle Boersma
Titel: Enkele reis
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093110