Overslaan en naar de inhoud gaan

Marelle Boersma – Het Moezelmeisje

Emma wil haar geluk beproeven in het Duitse stadje Cochem. Ze heeft bedacht dat ze op de wijnboerderij van haar familie een prachtige alcoholvrije wijn kan gaan maken.

Direct na aankomst wordt ze echter met twee misdrijven geconfronteerd. Houden deze twee zaken verband met elkaar? Of misschien zelfs met haar komst?

In het begin van ‘Het Moezelmeisje’ heb je wat moeite met hoofdpersonage Emma. Je vraagt je af waarom ze zo lang geen contact heeft gehad met bepaalde familieleden, waarom ze nu ineens naar Duitsland gaat, waarom ze is zoals ze is en welke bedoelingen ze precies heeft. Ze komt in eerste instantie wat naïef en onrustig over. Hoe verder je in het boek bent en hoe beter je Emma leert kennen, hoe meer je haar doen en laten begrijpt.

Marelle Boersma weet hoe ze een spannende (ik vertrek-)thriller moet schrijven. Ze heeft er inmiddels al een aantal op haar naam staan. Ook in ‘Het Moezelmeisje’ is voldoende spanning aanwezig. Dat komt ook omdat je regelmatig hoofdstukken vanuit een ander personage (Angelika) te lezen krijgt. Die perspectiefwisselingen is interessant gekozen, want op die manier weet je als lezer soms meer dan de personages uit het verhaal zelf.

Richting het einde van ‘Het Moezelmeisje’ laat Boersma de spanning tot een soort climax komen en komen de verschillende verhaallijnen bij elkaar. Wat dan volgt, is een interessante en spannende ontknoping waarin al je vragen beantwoord worden. Pas op dat moment ontdek je echt wat de bedoelingen van Emma waren en welke rol Angelika precies heeft gehad. Interessant gedaan door de auteur.

Auteur: Marelle Boersma
Titel: Het Moezelmeisje
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461095176