Overslaan en naar de inhoud gaan

Marelle Boersma – Terug naar Cornwall

Vlak na de dood van haar vader ontdekt Jill een raadselachtige notitie die hij voor haar achterliet. Ze vertrekt naar haar geboortegrond in Cornwall op zoek naar haar familie en afkomst. Daar blijkt dat haar hele leven gebaseerd is op leugens. Kan Jill op tijd ontdekken wat haar vader haar nu eigenlijk wilde vertellen?

Marelle Boersma heeft inmiddels meerdere zogenoemde Vertrek-thrillers geschreven. Elk boek uit deze serie kent een eigen verhaal met een eigen hoofdpersonage. Ze hebben gemeenschappelijk dat een vrouwelijk hoofdpersonage om haar eigen redenen naar het buitenland vertrekt.

‘Terug naar Cornwall’ boeit vanaf het eerste hoofdstuk. Jill is een leuk en interessant personage, waar je steeds meer over te weten komt. Boersma weet dit karakter op een mooie manier als het ware tot leven te laten komen, waardoor je haar haast voor je ziet. Altijd fijn als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Het interessante aan dit boek is dat er met heden en verleden en met verschillende perspectieven wordt gespeeld. Het merendeel van het boek lees je in het heden vanuit Jill, maar er volgen ook fragmenten uit het verleden én vanuit een ander standpunt. Daardoor krijg je regelmatig kleine cliffhangers te lezen, waardoor je benieuwd bent hoe het verder gaat. Het resulteerde er bij mij in dat het boek uiteindelijk in één dag heb uitgelezen. Er hangt zoveel mysterie in het boek dat je gewoon wil weten hoe alles in elkaar steekt en hoe het zal aflopen.

Boersma heeft een spannende ontknoping voor haar lezers in petto, waarna blijkt dat niet alles zomaar is wat het lijkt. ‘Terug naar Cornwall’ is mijn favoriete Vertrek-thriller tot nu toe van deze auteur.

Auteur: Marelle Boersma
Titel: Terug naar Cornwall
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094018