Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne Busser & Ron Schröder – Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn!

Op een dag wordt er een koetje met vier gekleurde vlekken geboren: een rode, een blauwe, een groene en een gele. Omdat ze een beetje anders is, wil niemand met haar spelen. Het arme koetje voelt zich heel alleen en verdrietig.

Tot ze op een dag een pauw tegenkomt. De pauw vindt haar juist heel lief en bijzonder. Zouden de andere dieren nu toch ook vriendjes willen worden met het kleurenkoetje?

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het thema van ‘Vriendschap’. Daar past het boek ‘Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn!’ van Marianne Busser en Ron Schröder perfect bij. Met behulp van dit boek kunnen kinderen leren dat je met iedereen kan spelen, hoe iemand er ook uitziet. Een wijze les die in een leuk verhaaltje wordt verpakt.

Busser en Schröder laten enkele bekende dieren voorbij komen waar het koetje mee wil spelen. Op rijm wordt het verhaal verteld. Dat maakt het extra leuk om te horen én om voor te lezen. De illustraties van Dagmar Stam versterken het verhaal, waardoor het nog meer tot leven komt voor het jonge lezers-/luisterpubliek.

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder
Titel: Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn!
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 28
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789047508434