Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne en Theo Hoogstraaten – Lokvrouw

De Amsterdamse boekhandelaar Daniel is getroffen door een ernstige oogziekte, waardoor zijn zicht steeds minder wordt. Daarom plaatst hij een advertentie voor een personal assistent, die zijn huishouden kan doen en hem vergezelt op de reizen die hij nog wil maken voordat hij helemaal niets meer ziet. Een jonge Kroatische vrouw - genaamde Kristina - reageert op zeer opvallende wijze. Daniel is onder de indruk en neemt haar in dienst.

Kristina helpt Daniel zo goed als ze kan en assisteert hem waar nodig is. Ze helpt hem ook bij het uitzoeken van een reis. Ze adviseert om met een cruiseschip te gaan; dat is voor hem de meest ideale manier van reizen. Daniel besluit haar advies aan te nemen en samen gaan ze op cruise op de Middellandse Zee. Al snel verandert hun avontuur op zee in een nachtmerrie. Welke gevolgen heeft dit voor Daniel en Kristina?

‘Lokvrouw’ is een spannend en boeiend verhaal, vooral als je weet dat het deels gebaseerd is op het ware verhaal van een Kroatische vrouw wier familie zwaar heeft geleden onder de oorlog in 1991. Daardoor kijk je toch op een andere manier naar de gebeurtenissen uit deze thriller.

Marianne en Theo Hoogstraaten weten hoe ze een spannend verhaal moeten schrijven. Je raakt geboeid vanaf de eerste hoofdstukken, waardoor je door blijft lezen. De auteurs werken op bloedstollende wijze naar de ontknoping toe en hebben daarbij nog enkele verrassingen voor hun lezers in petto. Als je er eenmaal in begonnen bent, kun je eigenlijk niet meer stoppen met lezen. Ik heb dit boek zelfs in één avond uitgelezen!

Auteur: Marianne en Theo Hoogstraaten
Titel: Lokvrouw
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 301
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 9789022550885