Marieke Nijkamp – Voor ik je loslaat

Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken.

Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen - drijvend onder het ijs. Ze is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt gesuggereerd. Ze voelt gewoon dat er iets niet klopt.

Eenmaal terug in haar geboorteplaats groeit haar wantrouwen en raakt ze er steeds meer van overtuigd dat Lost Creek geheimen heeft. Geheimen die ze niet begrijpt, maar die haar de koude rillingen bezorgen. In de donkere winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden, terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt...

Marieke Nijkamp debuteerde vorig jaar met het indrukwekkende boek ’54 minuten’. Dat maakte me heel nieuwsgierig naar haar tweede boek ‘Voor ik je loslaat’.

In dit boek lees je het verhaal vanuit Corey. De auteur heeft ervoor gekozen om veel gebruik te maken van tijdsprongen. Dat past prima bij het verhaal, omdat je op die manier ontdekt wat er zich allemaal in Lost Creek heeft afgespeeld en wat er precies met Kyra is gebeurd. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat het even duurt voor je lekker in het verhaal zit. In het begin ben je zoekende naar wie wie is en welke rol eenieder heeft. Zodra je daar doorheen bent, leest het lekker door.

Nijkamp maakt gebruik van korte hoofdstukken, die dus afwisselend in heden en verleden zijn. Ook lees je tussendoor brieven van Kyra aan Corey. Sommige brieven zijn verstuurd, anderen niet. Gedurende het boek ben je samen met het hoofdpersonage op zoek naar antwoorden. De voornaamste vraag die je beantwoord wil hebben, is wat er nu precies met Kyra gebeurd is. Voordat je daar een antwoord op hebt, heeft de auteur nog een aantal verrassingen in petto. ‘Voor ik je loslaat’ is wederom een mooi boek van Nijkamp, maar haar debuut maakte wel meer indruk op me.

Auteur: Marieke Nijkamp
Titel: Voor ik je loslaat
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
ISBN: 9789402700565

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.