Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Verhoeven – Zomerhitte

Om haar op te vrolijken nadat ze is bedrogen door haar vriend stuur Lucy haar beste vriendin Laura naar een schildercursus in Zuid-Limburg. Ze zit in een imposant vijfsterrenhotel omringd door rijke, oudere zussen die schilderen als een leuke hobby zien. Laura hoopt er meer uit te kunnen halen.

Tot haar eigen verbazing vindt Laura al snel afleiding bij de cursusleider Philip, die als een blok voor haar valt. Hij ziet haar als zijn muze en wordt geïnspireerd tot het maken van prachtige naaktportretten. Maar ook de tuinman Michel is gecharmeerd van Laura. En zij ook van hem. Totdat Laura erachter komt dat beide mannen een geheim hebben. Wie kan ze eigenlijk echt vertrouwen…?

‘Zomerhitte’ is mijn eerste kennismaking met Marijke Verhoeven. Ze heeft met dit boek een heerlijk zomers verhaal geschreven; een boek dat niet zou mogen ontbreken in je koffer tussen al je andere vakantiespullen. Hoewel het verhaal wel enige spanning kent, is het geen standaardthriller zoals vele anderen. De spanning zit vooral in de geheimen die Philip en Michel met zich meedragen. Wie zijn deze mannen precies? En wat hebben zij allemaal in het verleden meegemaakt?

Het verhaal leest lekker weg, meer als een roman dan als een thriller. Laura’s hart is gebroken nadat haar vriend bekend heeft een ander te hebben. Ze zoekt afleiding… en die vindt ze ook. Verhoeven zet het personage Laura heel overtuigend neer. Ze is onzeker en ze weet niet goed wat ze wil, behalve dan dat ze graag eens echt geliefd en bemind zou willen worden.

De ontknoping verloopt vrij verrassend en is in verhouding met de rest van het verhaal wat kort. Wellicht had de auteur daar net iets langer op in mogen gaan. Maar dat neemt niet weg dat ‘Zomerhitte’ een heerlijk verhaal is om lekker op het strand of aan het zwembad te lezen.

Auteur: Marijke Verhoeven
Titel: Zomerhitte
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 237
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091949