Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – De matchmaker

Liefde? Ha! Carol gelooft niet in de liefde. Tenzij ze er geld aan kan verdienen. Haar miljonairsmatchingbureau loopt dan ook als een tierelier. Zeker rond de kerstdagen werkt Carol hard en maakt ze lange dagen, wat ze ook eist van iedereen om haar heen, van die incompetente assistente tot de wannabe-barista in het koffietentje op de hoek. Carol kan niet wachten tot de kerstdagen achter de rug zijn.

Totdat een nieuwe cliënt haar meeneemt op een bijzondere reis door het verleden en het heden en haar een kijkje in de toekomst geeft. Lukt het dan toch om Carols koude hart te laten smelten?

Met ‘De matchmaker’ heeft Marijke Vos een leuke twist gegeven aan het alom bekende ‘A Christmas Carol’. Hoe leuk is het dan dat het hoofdpersonage Carol heet. Liefhebbers van kerstverhalen zullen dit (e-)boek zeker kunnen waarderen.

Vos laat in het begin van het verhaal meteen zien waarom hoofdpersoon Carol niet zo’n hele leuke en aardige vrouw is. Ze komt heel ongelukkig over en ze heeft een soort pantser om haar heen gebouwd. Als lezer ben je heel benieuwd waarom ze zo is geworden. Daar kom je op een bijzondere manier achter. Waarschijnlijk heb je wel een vermoeden hoe dat gebeurt… zeker als je het verhaal van ‘A Christmas Carol’ kent.

De auteur heeft het korte verhaal op een vlotte en humoristische manier uitgewerkt. Haar beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je Carol (en haar uitbarstingen) zo voor je ziet, maar dat je ook helemaal meegaat in de reis naar verleden, heden en toekomst. Enige nadeel? Het verhaal is veel te kort. Het is mooi en compleet uitgewerkt verhaal, maar je had gewoon nog verder willen blijven lezen.

Auteur: Marijke Vos
Titel: De matchmaker
Genre: Roman
Aantal pagina's: 107
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402761818