Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Edwards keuze

Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Na een aantal fijne feelgood boeken waagt Marijke Vos zich aan een ander genre: de historische roman. ‘Edwards keuze’ is het eerste deel in de Ridgewood Hill trilogie, waarin de oudste broer Edward centraal staat.

Het verhaal wordt afwisselend in het heden en het verleden verteld. In het heden volg je Flora, die haar weg probeert te vinden na het overlijden van haar moeder. In het verleden volg je Edward, die probeert zijn leven te leiden onder het zware regime van zijn vader. Stukje bij beetje leer je beide personages kennen en ben je benieuwd of ze op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Of dat het geval is… daarvoor mag je het boek zelf gaan lezen.

Vos heeft een zeer prettige schrijfstijl, waardoor je heerlijk wordt meegenomen in de beide werelden. Doordat je telkens eerst een paar hoofdstukken in het heden leest en dan weer in het verleden, wil je door blijven lezen. Je wil weten hoe alles gaat verlopen en met name wat Flora’s zoektocht allemaal oplevert. Heerlijk als een auteur je zo in een verhaal weet mee te slepen.

Het verhaal van ‘Edwards keuze’ vormt aan de ene kant een afgesloten geheel (met name vanwege Edwards verhaal) en het laat tegelijkertijd ruimte over voor het tweede en derde deel. Wat is het verhaal van de twee andere broers Daniel en James? En hoe zal het verhaal van Flora verder gaan? Ze zal in de andere boeken een minder grote rol spelen, maar het eerste boek laat nog wel een belangrijke vraag over haar over. Kom maar op met ‘Daniels belofte’.

Auteur: Marijke Vos
Titel: Edwards keuze
Serie: Ridgewood Hill
Genre: (Historische) roman
Aantal pagina's: 276
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402768213