Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Eens in je leven

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en heeft nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen.

Het plot van ‘Eens in je leven’ is geweldig bedacht. Hoe reageer je als je erachter komt dat je “nepbruiloft” in Las Vegas een wettelijke bruiloft blijkt te zijn? Marijke Vos neemt ons mee in dit bizarre maar grappige verhaal van Holly. De auteur heeft weer een heerlijk verhaal geschreven.

Hoofdpersonage Holly is een fijn personage. Je krijgt als lezer al snel een band met haar en je gunt haar de wereld. Ze maakt een mooie ontwikkeling door binnen het verhaal. Dat geeft een verhaal altijd wel wat extra’s in mijn ogen. Je bent vooral heel benieuwd waarom ze is geworden wie ze nu is en wat er zich tien jaar geleden in Las Vegas heeft plaatsgevonden. Stukje bij beetje krijg je antwoord op die eerste vraag. Voor die tweede vraag moet je wat meer geduld hebben. Dat wordt pas vrij laat in het boek duidelijk. Als lezer maak je het dan redelijk groot in je hoofd, waardoor die ontknoping een beetje tegenviel. Het laat wel een en ander op z’n plaats vallen, maar ik had er net iets meer van verwacht. Verder is ‘Eens in je leven’ een heel leuke en fijne roman, waarin duidelijk wordt dat je je dromen nooit moet vergeten.

Naast het fijne hoofdpersonage Holly heeft Vos een aantal leuke bijpersonages in dit verhaal gezet. Het zijn er teveel om allemaal apart te noemen. Daarom laat ik het even bij de ouders van Holly. Wat een bijzondere, grappige en mooie mensen zijn dat. Ik snap volledig dat Holly zich af en toe schaamt voor hen, maar tegelijkertijd merk je dat die ouders alles uit liefde doen. Dankzij de beeldende omschrijvingen van de auteur zie je deze mensen mét hun outfits zo voor je. Al met al heb ik genoten van ’Eens in je leven’. Het is een mooie en leuke roman met een liefdevolle afsluiting. Aanraders voor liefhebbers van feelgood romans.

Auteur: Marijke Vos
Titel: Eens in je leven
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402710656