Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Glitterkanonnen en bridezilla’s

De agenda van Maartje en Tessa staat nu al wekenlang vol met afspraken met bridezilla Yvette, die keer op keer de checklist wil doornemen en streeft naar pure perfectie. De vele telefoontjes drijven de weddingplanners bijna tot wanhoop, totdat zij erachter komen waarom Yvette zulke hoge eisen stelt. Tessa begrijpt de bruid maar al te goed en zet alles op alles om haar hooggespannen verwachtingen waar te maken…

Op de grote dag zijn ook Tom en Rob weer van de partij. Bloeit er dan, onder het genot van een kopje filterkoffie, eindelijk iets op tussen Rob en Tessa? En weet Tessa Maartje ervan te overtuigen dat zij broodnodig een goed gesprek moet voeren met Tom?

Marijke Vos heeft speciaal voor Kobo Plus De weddingplanner-serie geschreven. Deze serie bestaat uit acht korte feelgood-verhalen, waarvan ‘Glitterkanonnen en bridezilla’s’ het zesde deel is.

Dit deel is absoluut het mooiste deel tot nu toe uit De weddingplanner-serie. Ik kan niet teveel details geven waarom ik dat vind, omdat ik dan een spoiler ga delen. Maar geloof me maar dat dit echt een heel mooi deel is, waarbij je toch wel even tot tranen geroerd raakt. Bij een bepaalde scène tijdens de bruiloft stonden de tranen in mijn ogen. Het blijft knap als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Hoe verder je bent in deze serie, hoe meer vertrouwd je raakt met de verschillende personages. Je vormt je een steeds beter beeld van Maartje en Tessa maar ook van Tom en Rob. Ze komen als het ware tot leven voor je, omdat je ze steeds beter leert kennen. Ook al heeft Vos in elk deel maar een beperkt aantal bladzijden tot haar beschikking, ze weet van een elk deel een goed, afgerond verhaal te maken waarin ruimte is voor het volgende deel. Nog maar twee te gaan in deze reeks…

Auteur: Marijke Vos
Titel: Glitterkanonnen en bridezilla’s
Serie: De weddingplanner
Genre: Roman
Aantal pagina's: 44
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205234