Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Peddelen en proosten

Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, vlak nadat ze gedumpt is door haar vriend Sander, denkt ze dat haar leven instort. Ze herpakt zich en begint zoals altijd met het maken van een stappenplan als houvast.

Gelukkig kan Tessa haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van studiemaatje Feline. Hoewel de bruid haar vriendin Maartje als weddingplanner heeft ingeschakeld, loopt de dag niet bepaald op rolletjes… Tessa schiet te hulp met haar organisatorische talent. Weten zij en Maartje de bruiloft toch nog tot een succes te maken?

Marijke Vos heeft speciaal voor Kobo Plus De weddingplanner-serie geschreven. Deze serie bestaat uit acht korte feelgood-verhalen, waarvan ‘Peddelen en proosten’ het eerste deel is.

Je leest het verhaal vanuit Tessa, die lijkt te weten wat ze wil maar waarbij niet altijd alles loopt zoals ze zou willen. Vos heeft met Tessa met een leuk personage gecreëerd. Meteen vanaf dit eerste deel heb je een soort klik met haar en ben je benieuwd hoe het verder met haar zal gaan.

‘Peddelen en proosten’ kent aan de ene kant een soort afgerond verhaal, maar laat aan de andere kant veel ruimte over voor de vervolgdelen uit deze serie. Door de weinige bladzijden komt dit boek over als een eerste hoofdstuk van een boek. Je wil meteen doorlezen in het tweede deel.

Auteur: Marijke Vos
Titel: Peddelen en proosten
Serie: De weddingplanner
Genre: Roman
Aantal pagina's: 35
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205135