Overslaan en naar de inhoud gaan

Marina Folkers – Faye en Sean: a love story

Als Faye tien jaar is, valt ze in het water. De ondoorgrondelijke Sean hoort haar om hulp roepen en redt haar. Faye verklaart hem meteen tot haar persoonlijke held. Ze zoekt hem bijna dagelijks op en het begin van een bijzondere vriendschap is geboren. Als Faye volwassen is, gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Houdt haar vriendschap met Sean stand of staat deze haar wellicht in de weg om de ware te vinden?

Sean heeft geen gemakkelijke jeugd, maar gelukkig houdt muziek hem op de been. Als de onhandige, kleine Faye in zijn leven verschijnt, heeft dat een positieve uitwerking op hem. Dankzij haar durft hij zijn dromen waar te maken. Maar durft hij ook voor de ware liefde te gaan?

Marina Folkers was een onbekende voor mij totdat ze me op Twitter ging volgen. Nieuwsgierig bekeek ik haar account en zo ontdekte ik haar boek ‘Faye en Sean: a love story’. En wat heeft deze auteur een prachtig boek geschreven! Ze heeft me helemaal meegenomen naar Engeland en meegezogen in het mooie verhaal van Faye en Sean.

Als Faye Sean tot haar persoonlijke held bombardeert, heeft ze dezelfde leeftijd als mijn oudste nichtje. Dat zorgt voor herkenning in het doen en laten van Faye op die leeftijd. Heerlijk om te zien hoe een klein meisje een puber om haar handen windt door gewoon te zijn wie ze is. Het is leuk om te lezen hoe beide hoofdpersonen ouder en volwassener worden, maar dat hun vriendschap wel in stand blijft. De auteur neemt mooi de tijd om dit proces goed in kaart te brengen.

Folkers heeft een heerlijke schrijfstijl. Ze schrijft vlot en heeft oog voor detail. Zo zie je het bijvoorbeeld helemaal voor je hoe Faye als tienjarige probeert een ketting te pakken en vervolgens ineens in het water ligt. Knap hoe de auteur dat voor elkaar krijgt.

Ondanks dat ‘Faye en Sean: a love story’ geen dun boek is, had ik het voor mijn gevoel veel te snel uit. Beide hoofdpersonen heb ik in mijn hart gesloten… en stiekem heb ik een beetje “een bookcrush” op Sean gekregen. Al met al was dit een mooie eerste kennismaking met Marina Folkers. Ze heeft een sterk debuut geschreven. Van deze auteur zullen we zeker nog meer horen.

Auteur: Marina Folkers
Titel: Faye en Sean: a love story
Genre: (Liefdes)roman
Aantal pagina's: 422
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086602988