Overslaan en naar de inhoud gaan

Marion Pauw – Grijs gebied (Geschenk Maand van het Spannende Boek)

Na een avondje werken in Amsterdam fietst Naomi naar huis als ze onder een viaduct ineens wordt vastgegrepen. Ze wordt op een afschuwelijke, gewelddadige manier aangerand door een man. Na afloop kan ze haar aanrader amper beschrijven.

Maar dan blijkt er een getuige te zijn. Een man die niet kan slapen en daarom een sigaretje op zijn balkon aan het roken is. Hij ziet wat er gebeurt, maar grijpt niet in. Waarom niet?

‘Grijs gebied’ begint meteen spannend met Naomi die op haar fiets zit en een man ziet die haar een akelig gevoel geeft. Ze heeft op dat moment nog geen idee wat hij met haar van plan is, maar dat duurt helaas niet lang. Marion Pauw zorgt ervoor dat je als lezer meteen in het verhaal zit, en dat is ook wel nodig bij een kort verhaal. De auteur heeft slechts 95 pagina’s om het verhaal te vertellen, en dat doet ze op overtuigende wijze.

Je komt van zowel Naomi als de getuige te weten hoe ze met de situatie omgaan. Dat geeft je een vrij compleet verhaal en het zet je als lezer aan het denken. Wat zou jij doen als je getuige met van iets gewelddadigs? Kijk je weg, bel je 112 of schiet je te hulp? Knap hoe Pauw het voor elkaar heeft gekregen om met zo weinig woorden zo’n krachtig verhaal weg te zetten.

‘Grijs gebied’ is het geschenk van de Maand van het Spannende Boek. Bij aankoop van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken ontvang je in de maand juni dit boekje van je boekhandel.

Auteur: Marion Pauw
Titel: Grijs gebied
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 95
Uitgeverij: Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
ISBN: 9789059652828