Overslaan en naar de inhoud gaan

Marion van de Coolwijk – Mama liegt

Aisa groeit op bij haar oma. Op haar ziekbed doet oma een schokkende bekentenis over haar verleden, die het leven van de jonge vrouw volledig op zijn kop zet.

Nieuwsgierig gaat Aisa op zoek naar Emma van Bemmelen, de onbekende zus van haar oma. Wanneer oma kort na het weerzien met Emma overlijdt, lijkt Aisa liefdevol te worden opgevangen in de familie. Maar al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar komst…

Het verhaal van ‘Mama liegt’ wordt in het heden en het verleden verteld. Hiermee weet Marion van de Coolwijk haar lezers vanaf het eerste moment in het boek te houden. De gebeurtenissen uit het heden zetten de wereld van hoofdpersonage Aisa op z’n kop en je bent erg benieuwd wat de zaken uit het verleden daarmee te maken hebben. Houd er dus maar rekening mee dat als je aan dit boek begint je er het liefste in door wil blijven lezen.

Van de Coolwijk heeft een prettige schrijfstijl en ze weet haar lezers van het begin tot het einde te boeien. ‘Mama liegt’ leest als een oorlogsroman, maar bevat zeker ook een aantal spannende elementen. Niet alles dat gebeurt in het boek lijkt te kloppen. Maar wie zit erachter? En waarom? De verdenkingen schieten alle kanten op. Knap hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen.

Naarmate je richting de ontknoping van het verhaal gaat, ga je als het ware steeds sneller lezen. Door de fragmenten uit het verleden krijg je een vermoeden hoe een en ander in elkaar steekt. Je wil gewoon weten of dit klopt of niet. Heerlijk om helemaal meegenomen te worden in een verhaal. De ontknoping is spannend en boeiend tegelijkertijd. Je krijgt de antwoorden op je vragen… en meer! ‘Mama liegt’ is het beste boek dat ik nu toe van Marion van de Coolwijk heb gelezen. Aanrader!

Auteur: Marion van de Coolwijk
Titel: Mama liegt
Genre: Spannende roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461095985