Overslaan en naar de inhoud gaan

Marion van de Coolwijk – Mangelvrouw

Bette van Maanen ziet haar comfortabele leven in duigen vallen als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Zijn revalidatie zal lang duren en een zware weg worden. Zijn verpleegster Monica blijkt een oude bekende van Bette, die haar nog kent uit haar schooltijd. Daar was Monica vanwege haar postuur het doelwit van de gemene pesterijen van Bette en haar vriendinnen.

Monica blijkt dit echter allemaal vergeven te hebben en ontpopt zich tot een luisterend oor en sterke schouder voor Bette. Bette en Monica krijgen steeds diepere gevoelens voor elkaar, die de veeleisende en dwingende Lucas dreigt te verstoren als hij weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Hij beveelt Bette om hem in alles te gehoorzamen en behandelt hij haar als een soort slavin. Maar Bette heeft hele andere plannen dan zich door haar man te laten gebruik als huishoudster.

Na het vrij spannende ’Mannenjacht’ was ik benieuwd naar het thrillerdebuut van Marion van de Coolwijk. Zeker na positieve recensies die ik van het boek voorbij had zien komen.

‘Mangelvrouw’ begint boeiend en geeft de lezer veel informatie. Je leert de verschillende personages uit het verhaal kennen en ontdekt welke rol ze tot elkaar spelen. Het was bijvoorbeeld interessant om te lezen hoe Bette en Monica elkaar na lange tijd weer zien en wat dat uiteindelijk teweegbrengt. Dat was interessant gekozen van de auteur. Wel heb je hierdoor meer het gevoel dat je een roman leest dan een echte thriller.

Helaas zakt het verhaal op een gegeven moment wel in. Er lijkt niet zoveel te gebeuren en het kabbelt maar een beetje voort, waardoor je als lezer wel moeite hebt om je aandacht bij het verhaal te houden. Het zou ervoor kunnen zorgen dat lezers hierdoor afhaken, maar het loont uiteindelijk wel om het boek uit te lezen. Van de Coolwijk zorgt namelijk voor een verrassende wending in de ontknoping van ‘Mangelvrouw’. En dan heb je ook echt het idee dat je een thriller aan het lezen bent.

Auteur: Marion van de Coolwijk
Titel: Mangelvrouw
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045210179