Overslaan en naar de inhoud gaan

Marion van de Coolwijk – Over en uit

Emiel heeft een succesvolle carrière als app-ontwikkelaar. Hij is getrouwd met Roos en ze hebben een dochtertje, genaamd Tirza. Ogenschijnlijk leiden ze een gelukkig gezinsleven.

Maar de spanningen nemen langzamerhand toe als zowel Roos als Emiel onder grote druk komen te staan op hun werk. De komst van au pair Adinda lijkt een schot in de roos, maar Roos voelt zich al snel ongemakkelijk door de wel erg amicale relatie van Emiel met het meisje. En dan wordt hun dochtertje Tirza ineens ontvoerd…

‘Over en uit’ begint met een fragment uit het verleden en gaat vervolgens verder in het heden. Het verhaal speelt zich grotendeels in het nu af, met af en toe een hoofdstuk uit het verleden. In het begin ben je als lezer zoekende wat het heden met het verleden heeft te maken, maar al gauw geeft Marion van de Coolwijk de bevestiging wie het personage uit het verleden is. Dat lijkt in eerste instantie wat spanning uit het verhaal te halen, maar niets blijkt minder waar. De spanning komt namelijk op een geheel andere manier terug.

Als lezer verwacht je onder meer door de flaptekst dat ‘Over en uit’ voornamelijk over de ontvoering van Tirza zal gaan. Zonder teveel van de inhoud te willen verklappen, maakt Van de Coolwijk er uiteindelijk een veel groter verhaal van. Sommige zaken verlopen hierbij wel heel gemakkelijk, waardoor je je afvraagt of dat in het echte leven ook zo zou gebeuren. Dat neemt echter niet weg dat de auteur wederom een spannende thriller heeft geschreven. En nét als je precies denkt te weten hoe de vork in de steel zit, volgt er nog een verrassing tegen het einde van het verhaal. Heerlijk!

Auteur: Marion van de Coolwijk
Titel: Over en uit
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045212678