Overslaan en naar de inhoud gaan

Mariska Overman – Verdoemd

Isabel Dieudonné heeft een pittige tijd achter de rug. Daarom zoekt ze rust in haar werk als specialist postmortale zorg. In korte tijd krijgt ze te maken met drie jonge overleden mensen die alle drie zelfmoord gepleegd hebben. Dat vindt Isabel wel heel erg toevallig en het zet haar aan het denken. Is het zelfmoord? Of is er meer aan de hand?

Met behulp van rechercheur Damon besluit ze op onderzoek uit te gaan. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Isabel gaat regelmatig net tot of net over het randje om achter de waarheid te komen. Maar is er wel een zaak? Of is er meer aan de hand dat Isabel zo vér gaat?

Na ’Hoofdzaak’ en ’Voltooid’ heeft Mariska Overman met ‘Verdoemd’ een derde boek geschreven over Isabel Dieudonné. Voor de volledigheid van het verhaal is het verstandig om de boeken op de juiste volgorde te lezen, zodat je voldoende weet over dit hoofdpersonage.

Overman begint het boek met een kleine terugblik naar haar eerdere twee boeken. Dat was erg fijn, aangezien ik de precieze inhoud van de vorige boeken niet precies meer voor me had. Vervolgens begint het verhaal, waarbij de auteur de spanning hoog weet te houden door de afwisseling tussen heden en verleden. Je leest af en toe een kort fragment uit het verleden, waarna je terugspringt naar het heden. Hierdoor ontrafel je langzamerhand wie de drie jongeren zijn, wat hun relatie was en wat er precies gebeurd is. Ondertussen ontdekt ook Isabel het een en ander. Dat zorgt er gezamenlijk voor dat je alle puzzelstukjes bij elkaar kunt leggen.

Naast de zaak die Isabel onderzoekt, leer je ook meer over haar als persoon. Met de informatie uit de andere twee boeken erbij kun je een steeds beter beeld van haar vormen. Ze heeft het niet gemakkelijk gehad, maar ze gunt zichzelf ook niet veel.

Richting de ontknoping denk je als lezer te weten hoe het allemaal in elkaar zit. Toch weet Overman je dan nog te verrassen, want niet alles blijkt te zijn zoals je had verwacht. Dat maakt van ‘Verdoemd’ een erg spannende en sterke thriller. Aanrader om te lezen!

Auteur: Mariska Overman
Titel: Verdoemd
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 345
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093387