Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan van den Berg – Applaus voor Sanne

Er gebeurt veel in het leven van Sanne en in de levens van de mensen om haar heen. Haar zus Cathy gelooft niet in corona, haar geliefde Jaap kan plotseling niet meer lopen, juffrouw Schaap staat voor de rechter vanwege een kastanjeboom en halfzus Debby komt ineens logeren.

Gelukkig kan Sanne op het toneel haar hoofd helemaal leeg maken in de rol van Lady Rose. Haar veel jongere tuinman John valt als een blok voor haar charmes en dat doet het publiek ook. Applaus voor Sanne!

‘Applaus voor Sanne’ is alweer het zeventiende deel in de Sanne-reeks. Marjan van den Berg publiceert elke week een pagina in tijdschrift ‘Margriet’. Eens in de zoveel tijd verschijnt er dan een bundeling van deze pagina’s als een boek. Heerlijk om dan alle avonturen achter elkaar door te lezen.

Van den Berg heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor de verhalen van Sanne als een trein lezen. Zeker als je al eerdere Sanne-boeken hebt gelezen, is het heel fijn als er weer een nieuw boek verschijnt. De auteur weet de verschillende personages als het ware tot leven te laten komen. Je ziet de personen en de gebeurtenissen zo voor je. Dat geeft het verhaal echt wel iets extra’s. Het is zo leuk dat alle bekende personages uit de eerdere delen weer voorbij komen. Je ziet ze allemaal telkens wel een ontwikkeling doormaken.

De auteur heeft recente ontwikkelingen in het verhaal verwerkt. Zo komt bijvoorbeeld het coronaleven aan bod. Als je daar nu over leest, lijkt dat alweer heel lang geleden terwijl dat natuurlijk nog recenter is geweest dan je misschien zou denken. Van den Berg heeft het op een mooie manier verwerkt, zonder dat het te overduidelijk aanwezig is of te heftig aan bod komt. Dat zou niet passen binnen het genre. Liefhebbers van de Sanne-verhalen zullen ‘Applaus met Sanne’ ook met veel plezier lezen. De cliffhanger maakt je nieuwsgierig naar het volgende deel (of lees het alvast in de Margriet).

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Applaus voor Sanne
Serie: Sanne
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Iskander Uitgevers
ISBN: 9789083214634