Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjolein Westerterp – Jan Terlouw: Mensen, het is lastig maar het kan

Jan Terlouw zet zich onvermoeibaar, met veel passie en optimisme, in voor de toekomst van de generaties na ons. Hij stelt voor om de natuur te zien als compagnon en niet als slaaf die je kunt uitbuiten. Om elkaar weer te vertrouwen en op te houden met het verwoesten van de aarde.

Zijn rijke loopbaan op het gebied van de wetenschap, politiek en schrijverschap leverde Terlouw nog meer inzichten op. Samen met Marjolein Westerterp filosofeert hij volop over thema’s als verandering, leiderschap, fantasie, liefde, optimisme en vrijheid.

Wie herinnert zich niet meer het fragment bij ‘De Wereld Draait Door’ waarin Jan Terlouw over “het touwtje uit de brievenbus” verteld?! Deze man heeft een veelzijdige loopbaan. Hij is niet alleen maar een zeer goede auteur, maar hij blijft zich inzetten voor de volgende generaties. Bewonderenswaardig!

Na een kort voorwoord van Marjolein Westerterp en een terugblik aan “het touwtje uit de brievenbus” worden een aantal belangrijke onderwerpen behandeld in ‘Jan Terlouw: Mensen, het is lastig maar het kan’, waaronder De kracht van het woord en De jeugd heeft de toekomst. In een vraag/antwoord-setting komen de verschillende onderwerpen aan bod. Het is op een fijne en toegankelijke manier geschreven, waardoor je van het begin tot het einde geboeid bent. Tussendoor lees je hoe de loopbaan van de heer Terlouw is verlopen. Wat heeft die man veel gedaan! Als je hem ooit (live) hebt horen spreken, hoor je zijn stem als het ware in je hoofd tijdens het lezen van dit boek.

‘Jan Terlouw: Mensen, het is lastig maar het kan’ lees je niet in één ruk uit. Het is een boek waarin je af en toe stukjes leest en waarbij je gaat nadenken over allerlei onderwerpen en soms ook even over je eigen doen en laten.

Auteur: Marjolein Westerterp
Titel: Jan Terlouw: Mensen, het is lastig maar het kan
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: ISVW Uitgevers
ISBN: 9789492538949