Overslaan en naar de inhoud gaan

Marlen Beek-Visser – Meesterdeal

Bo van Lierop is gelukkig getrouwd met Adam en samen hebben ze een dochter Eva, die inmiddels 16 jaar is. Op een dag ontdekt Bo dat haar dochter een verhouding heeft met haar mentor, een man van 42. Dat zorgt ervoor dat de spanningen binnen het gezin hoog oplopen. Het geheim dat Bo en Adam al jaren met zich meenemen, draagt daaraan bij.

Eva sluit zich steeds meer af van haar ouders en ook Adam gaat zich steeds vreemder gedragen. Bo weet niet wat er allemaal precies aan de hand is. Haar enige uitvlucht is haar vrijwilligerswerk bij de Hulplijn. Ze heeft een bijzondere band opgebouwd met Emiel, een van de cliënten die ze geholpen heeft. Emiel weet wel een manier waarop hij Bo kan helpen, maar of Bo daar nu gebruik van moet maken…

‘Meesterdeal’ is mijn eerste kennismaking met Marlen Beek-Visser. Op Facebook las ik dat ze op zoek was naar boekenbloggers voor een blogtour rondom haar nieuwste boek. Ik gaf me daarvoor op en op de eerste dag van dit jaar kreeg ik te horen dat ik één van de bloggers was die haar boek mocht lezen. Een ding heeft de auteur voor elkaar gekregen: ik ben uit mijn leesdipje gekomen door haar spannende boek.

In ‘Meesterdeal’ wordt het verhaal vanuit Bo in de derde persoon verteld met af en toe een schuingedrukt hoofdstuk vanuit een andere persoon. Het heden wordt afgewisseld met herinneringen uit het verleden, waardoor je ontdekt wat er zich allemaal heeft afgespeeld in het gezin Van Lierop, op Eva’s school en bij het vrijwilligerswerk van Bo. Soms zet je wel een vraagteken bij een bepaalde actie van Bo, maar aan de andere kant zal een moeder wel erg veel doen voor haar kind. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken en mede daardoor leest het boek vlot. De gebeurtenissen en de herinneringen maken je nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal, waardoor je blijft lezen. Binnen drie dagen had ik het boek uiteindelijk al uit.

Beek-Visser werkt op een mooie manier naar de ontknoping toe, waar je als lezer nog een paar verrassingen voor je kiezen krijgt. In de laatste hoofdstukken zijn de tijdsprongen wat groter, maar dat zorgt wel voor een passende afsluiting van het verhaal. Wat mij betreft, had de auteur die maanden uitgebreider mogen beschrijven. Dan hadden we als lezer meteen een dikker boek om te lezen. ‘Meesterdeal’ smaakt naar meer; ik ben van plan om haar debuut ‘Stem’ ook nog te gaan lezen.

Auteur: Marlen Beek-Visser
Titel: Meesterdeal
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 277
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603121