Overslaan en naar de inhoud gaan

Marloes Berghege – Een kopje geluk

Hannekes leven is er nog niet al te veel op vooruitgegaan. Ze werkt nog altijd in koffiesalon Boon waar de sfeer tussen haar en Sil ligt sinds het ongeluk van Muis ver onder het vriespunt, ze is doodsbang dat ze haar relatie met Josje kapotmaakt door Niels te helpen en dan komt die knorrige Harry ook nog achter haar geheim.

Het is tijd voor verandering. Laat Hanneke het leven niet langer zomaar gebeuren, maar neemt ze voor het eerst in haar leven het heft in eigen hand?

Met ‘Een kopje geluk’ zijn we aanbeland bij het derde en laatste deel uit De koffiesalon-reeks. Je bent als lezer eigenlijk nog niet aan toe om afscheid te nemen van deze fijne reeks en de leuke personages. Je hebt Hanneke in je hart gesloten, maar dat geldt ook voor Vic, Sil en Josje. Hoe zal het met al deze personen aflopen?

Marloes Berghege weet met dit laatste deel een mooi einde aan de reeks te geven. De auteur laat je hardop lachen, laat je soms versteld staan en laat je met een goed gevoel achter als je de laatste pagina’s hebt gelezen. Niet alles in deze ontknoping is even verrassend, maar dat doet verder helemaal niets af aan het verhaal. ‘Een kopje geluk’ geeft je de antwoorden die je wil… én meer! Je krijgt zelf zin om naar Boon te gaan en daar iets lekkers te scoren.

Nog een kleine waarschuwing: als je eenmaal aan De koffiesalon-reeks bent begonnen, dan wil je de drie delen in één keer achter elkaar lezen!

Auteur: Marloes Berghege
Titel: Een kopje geluk
Serie: De koffiesalon
Genre: Roman
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024597376