Overslaan en naar de inhoud gaan

Marloes Berghege – Puur zakelijk

Bo’s droombaan is als junior agent bij een groot agentschap voor kunstenaars tot nu toe nog niet veel opwindender dan dubbelzijdig printen en koffie halen voor het hele kantoor. Heel frustrerend voor een carrièretijger als Bo. Ze kan zoveel meer!

Als haar onhandige baas Tim aankondigt dat een van haar favoriete kunstenaars, Lucy Rood, bij het agentschap komt en bij één van de junior agents wordt ondergebracht, moet ze iets doen om de concurrentie achter zich te laten. Ze doet Tim een zeer aantrekkelijk aanbod: zij helpt hem aan een date met zijn crush, Bo’s kantoorgenootje Lize, en zij wordt de agent van Lucy Rood. Een totale win-winsituatie. Totdat puur zakelijk toch persoonlijk wordt…

Wat heeft Marloes Berghege met ‘Puur zakelijk’ een heerlijke roman geschreven. Bo is een geweldig personage waar je ontzettend mee moet lachen en die je af en toe even de spreekwoordelijke schop onder haar kont wil geven. Ze laat al vrij snel blijken dat ze meer wil… maar daar doet ze in eerste instantie niet zoveel voor. De auteur zorgt er in ieder geval voor dat je helemaal in het boek wordt meegenomen en dat hoofdpersonage Bo als het ware tot leven voor je komt. Heerlijk!

Berghege heeft een vlotte en leuke schrijfstijl. Daardoor ga je lekker vlot door het verhaal heen. Je bent benieuwd hoe het allemaal verder gaat met Bo en haar carrière. ‘Puur zakelijk’ wordt nog leuker als Bo de eerste kunstenaar in haar portefeuille heeft en merkt dat dat naar meer smaakt. Vanaf dat moment maakt het personage een interessante groei door.

Richting het einde zit er een relatief grote tijdsprong binnen het verhaal. In eerste instantie vraag je je af waarom de auteur dit gedaan heeft. Als je verder leest, ontdek je waarom dat uitstekend binnen het boek past. Al met al heeft Berghege met ‘Puur zakelijk’ wederom een fijne roman geschreven.

Auteur: Marloes Berghege
Titel: Puur zakelijk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 247
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021032078