Overslaan en naar de inhoud gaan

Mary Alice Monroe – Terug naar het strandhuis

De 40-jarige Caretta heeft al jaren geen contact meer met haar familie. Op een dag ontvangt ze een brief van haar moeder waarin zij haar dochter vraagt naar huis te komen.

Omdat Caretta de controle over haar leven aan het kwijtraken is, besluit ze terug te gaan naar het strandhuis op het mooie Carolina Lowcountry waar zij opgroeide. Op het eiland voelt ze zich als herboren. Ze kan zich sinds lange tijd weer ontspannen en ziet dat het leven weer zin heeft. Maar waarvoor heeft haar moeder haar geschreven?

‘Terug naar het strandhuis’ begint met een boeiende proloog, waardoor je nieuwsgierig wordt naar de rest van het verhaal. En je nieuwsgierigheid wordt beloond. Mary Alice Monroe vertelt op een prachtige manier het verhaal van drie vrouwen: Caretta, Lovie (de moeder van Caretta) en Toy (een zwangere tiener die Caretta in huis heeft genomen). Ze zijn op het oog drie heel verschillende vrouwen, maar ze hebben wel met elkaar gemeen dat ze met hun eigen gevoelens en emoties worstelen. Dat levert een heel interessant verhaal op.

Doordat Monroe aan al deze personages aandacht besteedt, leer je ze steeds beter kennen. Ze worden erg uitgediept, waardoor je een goed beeld van ze kunt vormen. Ze komen als het ware tot leven in je hoofd, net zoals de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Dat geeft een verhaal toch altijd weer wat extra’s.

Af en toe kent het verhaal een voorspelbare wending, maar al met al is ‘Terug naar het strandhuis’ een hele mooie en boeiende roman.

Auteur: Mary Alice Monroe
Titel: Terug naar het strandhuis
Genre: Roman
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045217888