Overslaan en naar de inhoud gaan

Mary McNear – Aan het meer van Butternut

Weduwe Allie Beckett verhuist samen met haar zoontje Wyatt van vijf naar het vakantiehuisje van haar familie aan het meer. Het kleine stadje Butternut biedt precies de geborgenheid die ze zoekt.

Ze haalt de banden aan met haar jeugdvriendin Jax en met Caroline, de eigenaresse van het lokale koffietentje. En haar nieuwe buurman Walker Ford lijkt al snel gevoelens voor zijn vinnige maar kwetsbare nieuwe buurvrouw te ontwikkelen…

Het verhaal van ‘Aan het meer van Butternut’ wordt voornamelijk verteld vanuit Allie en Walker. Je leert deze twee personages goed kennen. Je leest hun gevoelens en gedachten, waardoor Mary McNear ervoor zorgt dat je stukje bij beetje hun verleden ontdekt en hun doen en laten in het heden begrijpt. Naast deze twee hoofdpersonages staan Jax en Caroline ook af en toe centraal. Met name de verhaallijn van Jax voegt veel toe aan het verhaal. Hier zitten een aantal onverwachte wendingen in, die het verhaal net wat extra’s geven. Heerlijk!

McNear heeft een zeer prettige en vlotte schrijfstijl. Ondanks dat de hoofdstukken relatief lang zijn, word je vanaf het begin meegenomen in het fijne verhaal. Je kunt je een goed beeld vormen van de personages, van de omgeving en van de activiteiten. Altijd heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Je waant je als lezer haast zelf in Butternut. Je gaat mee het water op, je drinkt wat lekkers bij Caroline en je leeft mee met Allie en Walker.

De verhaallijn tussen Allie en Walker is niet op alle punten even verrassend, maar dat stoort je eigenlijk helemaal niet binnen dit verhaal. Het is gewoonweg fijn om lekker even weg te dromen naar Butternut en even nergens anders aan te hoeven denken. ‘Aan het meer van Butternut’ is het eerste deel uit de tweedelige Butternut-serie. Kom maar op met het volgende deel!

Auteur: Mary McNear
Titel: Aan het meer van Butternut
Serie: Butternut
Genre: Roman
Aantal pagina's: 272
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402310153