Overslaan en naar de inhoud gaan

Megan Goldin – De escaperoom

In de lucratieve wereld van Wall Street zijn Vincent, Jules, Sylvie en Sam ultieme carrièrejagers. Hun leven staat in het teken van meedogenloze ambitie, miljardendeals en buitensporige luxe.

Wanneer de vier vast komen te zitten in een escaperoomlift gaat het verschrikkelijk mis. Ze worden gedwongen hun onderlinge wedijver opzij te zetten en gezamenlijk opdrachten uit te voeren om vrij te komen. Naarmate deze onheilspellender worden en er duistere geheimen bloot komen te liggen, wordt de stemming grimmiger. Als ze willen overleven, moeten ze een laatste raadsel oplossen: wie van hen is een moordenaar?

‘De escaperoom’ wordt afwisselend verteld vanuit de escaperoomlift (het heden) en vanuit personage Sarah (het verleden). Al gauw ontdek je de connectie tussen Sarah en de vier personen in de lift. Megan Goldin weet de spanning meteen goed op te bouwen door de hoofdstukken afwisselend vanuit het heden en het verleden te vertellen. Dat zorgt ervoor dat vrijwel elk hoofdstuk met een kleine climax eindigt, waardoor je door blijft lezen. Je bent heel benieuwd hoe het in elkaar steekt en hoe het met de vier personen in de escaperoom af zal lopen.

Goldin heeft een prettige schrijfstijl en weet de aandacht van de lezer van het begin tot het einde vast te houden. Stukje bij beetje ontdek je wat er zich allemaal bij de Wall Street bank Stanhope heeft afgespeeld en welke gevolgen dat nu blijkt te hebben. Het verhaal zit erg goed in elkaar. Hoewel het soms voorspelbaar lijkt te verlopen, weet de auteur haar lezers op het verkeerde been te zetten én af en toe te verrassen. De ontknoping is misschien niet heel realistisch, maar het past wel bij het verhaal. Een aanrader voor liefhebbers van spannende boeken.

Auteur: Megan Goldin
Titel: De escaperoom
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026346972