Overslaan en naar de inhoud gaan

Michelle Visser – Een lucht vol Franse dromen

Anneloes (Loes) Beekman doet er alles aan om van haar chambres d'hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuisvoelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt ze zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet Loes tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in het bestaan van de streek.

Als je het boek ‘Een lucht vol Franse dromen’ ziet, waan je je meteen in het buitenland. De kaft ziet er prachtig uit en nodigt uit om het boek te gaan lezen. En als je op zoek bent naar een heerlijk en luchtig verhaal, is dit boek een ideale keuze.

Elk hoofdstuk heeft een titel gekregen die een hele korte samenvatting van het desbetreffende hoofdstuk geeft. Het verhaal leest prettig door de vlotte schrijfstijl van Michelle Visser en de levendigheid waarmee de omgeving en de personages beschreven zijn. Je waant je haast zelf in Frankrijk als je het boek leest. Je ziet jezelf al helemaal lopen in een dorpje tussen de verschillende bewoners en genieten van al het moois en lekkers dat Frankrijk te bieden heeft. Een ideaal boek dus om tijdens je vakantie te lezen.

Niet alles in ‘Een lucht vol Franse dromen’ is even verrassend, maar dat geeft helemaal niets. Soms mogen zaken best verlopen zoals je van tevoren al verwacht. Al met al heeft Visser een prima roman geschreven. Het boek is overigens een vervolg op ‘Het huis met de blauwe luiken’, maar beide boeken zijn zelfstandig van elkaar te lezen.

Auteur: Michelle Visser
Titel: Een lucht vol Franse dromen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022578186