Overslaan en naar de inhoud gaan

Mirjam Mous – Besties voor altijd

Teddie en Maud zijn besties. Maud kan gewoon lopen, maar Teddie niet. Ze heeft haar rolstoel de Tedmobile genoemd, naar de Batmobile van Batman, want ze is gek op actiefilms. Voor Maud en Teddie is de Tedmobile de gewoonste zaak van de wereld. Net als zo veel meiden gaan ze samen shoppen, dansen, schaatsen, babysitten en lachen ze heel wat af.

‘Besties voor altijd’ wordt verteld vanuit Maud, die samen met haar beste vriendin Teddie de gekste avonturen beleefd. Mirjam Mous heeft met deze twee meiden erg leuke personages gecreëerd. De jonge doelgroep zal zich wel herkennen in één of meerdere eigenschappen van deze meiden.

Elk hoofdstuk uit het boek vormt een soort afgerond verhaal. Daardoor kun je gemakkelijk even één of twee hoofdstukken per keer lezen. Er zit wel een soort rode draad door de hoofdstukken zijn, maar het is geen boek dat in één ruk uit moet lezen. Ideaal voor deze jonge doelgroep.

Mous heeft zich goed ingeleefd in haar doelgroep. Ze schrijft op een toegankelijke wijze over herkenbare zaken voor jonge meiden (én jongens), zoals een eerste verliefdheid, chatten via Snapchat, het altijd populaire meisje op school, huiswerk maken en op vakantie gaan. Tussen de regels door geeft ze ook nog eens adviezen over bepaalde dingen, zoals niet zomaar afspreken met vreemden die je via internet leert kennen. Heel handig! Het boek is zeker een aanrader voor meiden én jongens om te lezen.

‘Besties voor altijd’ is een bundeling van de herziene boeken ‘Maffe meiden’, ‘Maffe meiden - maffer dan ooit’ en ‘Maffe meiden - 4ever maf’.

Auteur: Mirjam Mous
Titel: Besties voor altijd
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000371976