Overslaan en naar de inhoud gaan

Mirjam Mous – Girl 6

Summer is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers, dat in ‘Boy 7’ manier bedacht om het gedrag van Nederlandse jongeren te verbeteren. Wanneer opa Carl ernstig ziek is, vertrekt Summer met haar moeder naar Amerika, waar haar grootouders inmiddels weer wonen.

Daar ontmoet ze Dez, een jonge blogger die altijd op zoek is naar een goed verhaal. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer zit verstrikt. Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt? En is het ene leven echt meer waard dan het andere?

Op de achterflap van ‘Girl 6’ staat in het kort hoe ‘Boy 7’ is geëindigd. Dat is handig om te weten omdat een aantal personages in dit nieuwste boek terugkomen. Zo weet je als lezer weer even hoe een en ander ook alweer in elkaar stak.

Mirjam Mous vertelt het verhaal van ‘Girl 6’ vanuit verschillende personages: Mayca, Dez en Summer. Je leert deze personages wat beter kennen en je weet op sommige momenten al iets meer dan de personen in het boek zelf. Dat geeft een verhaal altijd wel wat extra’s, omdat het de spanning nog meer opbouwt.

Het mysterie binnen het verhaal boeit van het begin tot het einde. Wat is er aan de hand met opa Carl? Is iedereen wel eerlijk geweest tegen Summer? Welke rol hebben Mayca en Dez binnen het verhaal? Hoe verder je leest, hoe meer vragen je krijgt… totdat alles samenkomt binnen een spannende ontknoping. Knap gedaan!

Mous heeft inmiddels al veel boeken op haar naam staan en je merkt dat ze weet hoe ze haar (primaire) doelgroep kan boeien. Niet elke tiener heeft evenveel zin om te lezen, maar de boeken van deze auteur blijven populair onder jongeren… én volwassenen.

Auteur: Mirjam Mous
Titel: Girl 6
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 104
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000376520