Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Naar bed, naar bed

Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden.

Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

‘Naar bed, naar bed’ is alweer het vijfde deel in de reeks rondom inspecteur Helen Grace. En wat heeft M.J. Arlidge wederom een spannende thriller geschreven. Wat mij betreft, is dit het beste deel uit de reeks tot nu toe.

Vanaf de eerste hoofdstukken zit je in het verhaal en ga je met Grace mee op zoek naar de dader. Waarom is het slachtoffer vermoord? Wie heeft het gedaan? En hoe zorgt de inspecteur ervoor dat haar connectie met het slachtoffer onopgemerkt blijft? Deze en vele andere vragen komen tijdens het lezen bij de lezer naar boven. En gelukkig krijg je uiteindelijk op alles een antwoord. Dat neemt overigens niet weg dat je na het dichtslaan van het boek weer een heleboel nieuwe vragen hebt ontdekt.

Dankzij de relatief korte hoofdstukken, de vele spannende gebeurtenissen en de prettige schrijfstijl leest ‘Naar bed, naar bed’ heerlijk door. Voor je het weet, zit je halverwege het boek en wil je gewoon niet meer stoppen met lezen. Je hebt een vermoeden wie de dader is, maar Arlidge geeft het een en ander natuurlijk niet zomaar weg. De auteur zorgt voor een spannende en vrij verrassende ontknoping met een slot dat je aan het begin van het verhaal absoluut niet zag aankomen. Kom maar op met het volgende deel, getiteld ‘Wie niet weg is’.

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Naar bed, naar bed
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022578599