Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi en de babydieren

Het is voorjaar. De tijd van het jaar waarin er weer veel dierenbaby’s geboren worden. Wat zijn ze schattig! Kijk dat zachte lammetje. En dat vrolijke veulen. Bobbi wil ze het liefst de hele dag knuffelen.

Hoera, er is weer een nieuw Bobbi-boekje verschenen. Met twee kleine Bobbi-fans thuis is het altijd een feestje wanneer er weer een nieuw deel in deze serie uitkomt. We hebben inmiddels een boekenplank in onze boekenkast die voor méér dan de helft gevuld is met Bobbi-boekjes.

In ‘Bobbi en de babydieren’ mag je samen met Bobbi de nieuwe babydieren op de kinderboerderij gaan ontmoeten. Monica Maas heeft een prachtig boekje voor peuters en kleuters geschreven en geïllustreerd. Op de ene bladzijde staat een mooie afbeelding en op de andere bladzijde een korte tekst van vier regels waarbij de tweede en vierde zin op elkaar rijmen. Dit leest prettig voor én dit is goed te volgen voor het jonge lezerspubliek.

Het beertje Bobbi heeft een aantal vaste vriendjes, namelijk zijn knuffels. Maas laat hen in ieder deel te vinden en spelen soms zelfs een klein rolletje in het verhaal. Wanneer je meerdere boekjes uit deze reeks hebt (voor)gelezen, levert dit herkenning op. Dat is handig voor het jonge lezerspubliek. Hierdoor is het verhaaltje nog leuker om te volgen. Als voorlezer vertel je natuurlijk het verhaal van ‘Bobbi en de babydieren’. Je kunt ook vragen stellen over bijvoorbeeld het verhaaltje, over beertje Bobbi, over zijn vriendjes en over wat er op de tekeningen te zien is. Dat zorgt voor extra interactie tijdens het voorlezen. De Bobbi-serie is een hele leuke en grappige serie voor peuters en kleuters.

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi en de babydieren
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020683899