Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi gaat voetballen

Op televisie kun je regelmatig naar een voetbalwedstrijd kijken. Bobbi mag samen met zijn ouders ook naar het voetballen kijken. Hij vindt het zo leuk dat hij zelf ook wil leren voetballen. Hoe zal Bobbi het vinden om voetballer te zijn?

‘Bobbi gaat voetballen’ is het 16e deel in de Bobbi-reeks van Monica Maas. Dit beertje is herkenbaar voor peuters en ontdekt de wereld op dezelfde manier als zij dat doen. In dit deel leert hij voetballen. Hij ziet het op televisie en hij mag het in de praktijk gaan uitproberen. Wie weet nodigt dit de voorgelezen peuters ook uit om buiten te gaan voetballen.

Zoals ook bij de andere delen wordt bij ‘Bobbi gaat voetballen’ een herkenbaar rijmschema gebruikt. Dat maakt het voorlezen extra leuk. Je kunt samen met je peuter bijvoorbeeld het tweede rijmwoord gaan ontdekken. Hoe vaker dit boekje wordt voorgelezen, hoe gemakkelijker dat voor je peuter wordt. De afbeeldingen die naast elke tekst staan, zijn vrolijk, kleurrijk en gezellig. De peuter ziet op de afbeelding wat er voorgelezen wordt… en vaak nog meer!

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi gaat voetballen
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 30
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684162