Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi naar de kapper

Nu moet ook beertje Bobbi eraan geloven; zijn haar is wel erg lang geworden. Samen met zijn papa brengt hij een bezoekje aan de kapsalon. Als hij klaar is, kan hij niet wachten om iedereen zijn nieuwe coupe te laten zien!

Voor kleine kinderen kan het heel spannend zijn om naar de kapper te gaan. Zeker als je voor de allereerste keer gaat. Mede voor die situatie is het nieuwste Bobbi-boekje een uitkomst. Monica Maas heeft namelijk ‘Bobbi naar de kapper’ aan de (inmiddels immense) Bobbi-collectie toegevoegd.

Zoals je gewend bent in deze serie, zijn de Bobbi-boekjes op rijm geschreven. Dat maakt het voorlezen gemakkelijk én het is leuk voor kinderen om het laatste woordje in te vullen. Dat gaat steeds sneller naarmate een boekje vaker wordt voorgelezen, is mijn ervaring. Ook ‘Bobbi naar de kapper’ is een fijn boekje om voor te lezen. De illustraties die bij elke tekst aanwezig zijn, maken het verhaal nog echter. Je ziet onder andere Bobbi, zijn ouders en zijn favoriete knuffel Ollie voorbij komen. Hoe meer boekjes je uit deze reeks hebt voorgelezen, hoe sneller kinderen bepaalde figuren zullen herkennen.

Het leuke aan dit nieuwste boekje is dat je Bobbi met veel haartjes ziet. Meestal heeft hij een korte coupe, maar nu heeft hij zichtbaar meer haren en die zijn toe aan een knipbeurt. Maas laat alle aspecten aan bod komen die bij een kappersbezoek horen. Denk hierbij aan het zitten op een verhoging en het iets krijgen na afloop. Op deze manier kun je jouw kleintje goed voorbij op zijn of haar (eerste) kappersbezoek. Erg handig én leuk!

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi naar de kapper
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684766