Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Eet smakelijk, lieve Bobbi

Bobbi gaat samen met zijn moeder naar de winkel. Ook mag hij meehelpen in de keuken en zelf de tafel dekken. Als het eten op tafel komt, vindt hij niet alles even lekker. Tsja… wat doe je dan?

De boekjes van Bobbi zijn een ware hit bij veel peuters en kleuters. Dat geldt ook bij mijn eigen kleine dreumes. Ons zoontje herkent inmiddels Bobbi als we in de boekhandel zijn. Hij kan nog geen Bobbi zeggen, maar hij wijst er altijd wel meteen naar. Heel schattig! En als hij een boekje uit zijn eigen boekenkast mag kiezen om voor te lezen, kiest hij negen van de tien voor een Bobbi-boekje.

‘Eet smakelijk, lieve Bobbi’ is het nieuwste boek uit deze leuke reeks. Monica Maas beschrijft hierin een probleem waar veel ouders wel eens tegenaan zullen lopen: een kindje dat niet wil eten. En wat doe je dan? Op een leuke manier laat de auteur één oplossing zien. Of het telkens werd, zal de praktijk moeten uitwijzen… maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen.

Maas heeft een fijne schrijfstijl. Haar Bobbi-boeken worden in rijm geschreven, waardoor ze erg prettig zijn om voor te lezen. De bijbehorende illustraties maken het verhaal helemaal compleet. Je ziet Bobbi bijvoorbeeld een echt vies gezicht trekken als hij zijn eten niet wil opeten, maar je ziet hem ook helemaal blij zijn met zijn toetje. Erg leuk gedaan! ‘Eet smakelijk, lieve Bobbi’ is een mooie aanvulling in deze reeks. Aanrader voor elke Bobbi-fan!

Auteur: Monica Maas
Titel: Eet smakelijk, lieve Bobbi
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684452