Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas en Ingeborg Bijlsma – Bobbi viert kerst

De Kerstdagen staan voor de deur en daarom is het tijd voor Bobbi en zijn familie om een kerstboom te gaan komen. Samen met zijn vader gaat Bobbi op zoek naar de allermooiste boom. Als ze die gevonden hebben, is het tijd om ‘m te gaan versieren. Wat is de mooiste kerstbal die Bobbi heeft?

In ‘Bobbi viert kerst’ laten Ingeborg Bijlsma en Monica Maas aan jonge kinderen zien wat er allemaal te doen is rondom de kerstdagen. Dat begint bij het kopen van een kerstboom en eindigt met een gezellig feestmaal. Het verhaaltje is goed te volgen voor de jonge doelgroep en prettig voor te lezen voor de ouders. Dat komt door het fijne rijmschema dat gebruikt is.

Elke pagina heeft een leuke afbeelding die bij de tekst past, waarin Bobbi en zijn vriendjes voorbij komen. Dat zorgt ervoor dat het verhaal nog meer gaat leven bij de peuters. De plaatjes zorgen er tegelijkertijd voor dat je er een interactief gebeuren van kan maken. Samen met je kindje kun je kijken wat er te zien is op elke afbeelding en dit laten benoemen door hem of haar.

‘Bobbi viert kerst’ is een leuke aanvulling in de Bobbi-reeks en ideaal om tijdens de kerstdagen (voor) te lezen.

Auteurs: Ingeborg Bijlsma en Monica Maas
Titel: Bobbi viert kerst
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684421