Overslaan en naar de inhoud gaan

Muna Shehadi – Eve’s waarheid

Eve Moore is toe aan iets nieuws: ze heeft een vaste maar saaie relatie en een baan die haar geen voldoening meer geeft. Daarnaast sidderen zij en haar zussen nog na van de recente ontdekking dat hun moeder, de beroemde filmster Jillian Croft, nooit zelf kinderen heeft kunnen krijgen.

Dan verschijnt er een nieuwe uitdaging voor architect Eve: ze mag op Washington Island aan de slag met een grote klus, een welkome afwisseling van haar ingedutte bestaan. Ze hoopt zichzelf in haar werk te kunnen verliezen, maar ontdekt al snel onverwachte en gecompliceerde geheimen, waarvan sommige grotere gevolgen hebben dan ze ooit had kunnen voorzien. De waarheid kan haar familie breken of haar hart openen…

Net zoals in het eerste deel start Muna Shehadi in dit boek ook elk hoofdstuk met een dagboekfragment van Jillian Croft. Deze dagboekfragmenten gaan verder waar ze in het eerste deel gestopt zijn. Op deze manier leer je Jillian beter kennen en kom je meer te weten over de keuzes die ze gemaakt heeft. Daardoor ga je haar nog wat beter begrijpen… ook al blijft het de vraag of je zelf die keuzes gemaakt zou hebben.

Naast de dagboekfragmenten volg je het verhaal van Eve. Zij staat heel anders in het leven als haar zus Rosalind. Dat geldt ook in de eventuele zoektocht naar haar biologische moeder. Waar je Rosalind al vrij snel in je hart hebt gesloten, is Eve een personage waar je even aan moet wennen. Ze lijkt heel gesloten en heel eenzaam, maar er blijkt meer bij haar aan de hand te zijn dan je in eerste instantie denkt. Shehadi heeft een interessant personage van haar gemaakt. De auteur schuwt ook niet om heftige onderwerpen aan te kaarten. Welke dit zijn, zal je in het boek ontdekken. Het geeft het boek wat extra’s. Al met al is dit tweede boek erg de moeite waard om te lezen.

‘Eve’s waarheid’ is het tweede deel uit De drie dochters-reeks. Het eerste deel ‘Rosalinds leugen’ is al verschenen; het derde deel ‘Olivia’s geheim’ verschijnt in het voorjaar. Deze reeks is zeker een aanrader voor de liefhebbers van de Zeven Zussen-serie.

Auteur: Muna Shehadi
Titel: Eve’s waarheid
Serie: De drie dochters
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402704150