Overslaan en naar de inhoud gaan

Myrthe van der Meer – Pien en de spoken

Prinses Pien is samen met haar moeder de stoerste van het hele land. Piens moeder neemt haar altijd mee op avontuur, jaagt waar nodig de beren van de weg en worstelt met de tuinslang zoals alleen maar moeders dat kunnen doen.

Op een dag kan Pien haar moeder niet vinden. Ze hoort van één van haar zussen dat hun moeder in de put zit. Pien gaat op onderzoek uit, samen met Pony. Waar is haar moeder en wat is er precies aan de hand?

Myrthe van der Meer heeft met ‘Pien en de spoken’ een zeer toegankelijk boek voor kinderen over depressies geschreven. In duidelijke woorden en met prachtige afbeeldingen erbij vertelt de auteur het verhaal over Piens depressieve moeder. Voor kinderen met een depressieve ouder zal het herkenning opleveren. Het verhaal laat aan ze zien dat ze niet de enigen zijn en dat het zeker niet hun schuld dat hun moeder (of vader) zich niet lekker voelt.

Na de openheid van Van der Meer in ’Paaz’ en ’UP’ laat ze met haar eerste kinderboek zien dat ze van alle markten thuis is. Erg knap hoe ze het toch wat moeilijke onderwerp van depressies weet om te zetten naar een boeiend en leerzaam kinderboek. Het einde van het verhaal ontroert je. Het zorgde er bij mij zelfs voor dat ik even een traantje moest laten.

‘Pien en de spoken’ is een aanrader om samen te lezen bij kinderen met een depressieve ouder. Het boek kan voor elk kind dat ermee te maken krijgt een steuntje in de rug zijn.

Auteur: Myrthe van der Meer
Titel: Pien en de spoken
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 72
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000348497