Overslaan en naar de inhoud gaan

Nan Adams – Bellagio

Als Geraldine tijdens het verjaardagsfeest van haar overgrootmoeder Beatrice een telefoontje krijgt over de verloren gewaande Alfa Romeo van haar familie, kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Waar was de auto al die tijd? En waarom schrikken haar moeder en overgrootmoeder zo wanneer ze horen dat de oldtimer gevonden is?

Geraldine besluit haar journalistieke talenten in te zetten en Beatrice te vragen naar de ware geschiedenis van haar familie.

‘Bellagio’ is het eerste deel uit De Alfa-vrouwen serie en wat heeft Nan Adams (pseudoniem van Nannet van der Ham) een heerlijk verhaal geschreven. Vanaf het moment dat de auteur een duik naar het verleden maakt, word je meegenomen in een mooi en bijzonder verhaal en wil je het liefste door blijven lezen. Heerlijk!

Het verhaal begint even in het heden met een bijzonder telefoontje dat de verhoudingen in Geraldines familie even op scherp lijken te zetten. Geraldines moeder wil er niet over praten, maar haar overgrootmoeder besluit wel het verhaal te vertellen. Dan begint het allemaal pas echt. Door het verhaal van ‘Bellagio’ zo te beginnen, weet Adams de nieuwsgierigheid van haar lezers direct te wekken. Je wil weten wat er in het verleden gebeurd is. En waarom de gevonden auto zoveel teweeg brengt in de familie.

Stukje bij beetje laat de auteur je ontdekken wat er vroeger allemaal gebeurd is. Dat blijkt niet niks te zijn. Adams heeft een hele prettige en vlotte schrijfstijl, waardoor je als het ware door het verhaal heen vliegt. Met hier en daar een spannend element in het verhaal weet de auteur de aandacht nog meer vast te houden. Richting de ontknoping van dit eerste deel lees je in één ruk verder om antwoorden op je vragen te krijgen. Het verhaal laat genoeg ruimte over voor een volgend deel in De Alfa-vrouwen serie. Je hebt na de verrassende ontknoping namelijk weer wat nieuwe vragen gekregen.

Auteur: Nan Adams
Titel: Bellagio
Serie: De Alfa-vrouwen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 245
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207443