Overslaan en naar de inhoud gaan

Nancy Olthoff – De achtbaantester

Herman van Dusselen is 'een beetje anders'. Althans, dat zeggen de mensen om hem heen. Herman speelt met knikkers, maakt het huis grondig schoon en houdt zich vast aan wat hij kent. Pijnlijke herinneringen aan vroeger duwt hij weg.

Dat verandert als hij in een pretpark Jeanette ontmoet. De liefde voor de flamboyante suikerspinnenverkoopster Jeanette drijft hem uit zijn comfortzone en legt oude wonden bloot. Voor het eerst wordt Herman uitgedaagd de wereld buiten zijn vertrouwde knikkerkamer te ontdekken. Waagt Herman zich aan het leven, of blijft hij zich krampachtig vasthouden aan het verleden?

In ’De achtbaantester’ volg je het verhaal van Herman, een bijzonder personage dat je al gauw in je hart sluit. Je gaat als lezer mee in zijn dagelijkse routine en je mag mee in zijn allereerste echte reis in de liefde. Nancy Olthoff beschrijft het doen en laten van Herman op een mooie manier. Je leest zijn gedachten en zijn gevoelens en je leeft ontzettend met hem mee. Zeker als je stukje bij beetje ontdekt wat hij in het verleden al heeft meegemaakt. Zijn pijn en verdriet komen daarbij naar boven en daar houd je het als lezer niet altijd droog bij.

Als je eenmaal begonnen bent in dit boek, wil je het liefste door blijven lezen. Je wil weten hoe het afloopt tussen Herman en Jeanette, je bent benieuwd hoe het Herman vergaat als hij langzaamaan uit zijn comfortzone gaat en je wil weten wat er nu precies in het verleden is gebeurd. Het laatste hoofdstuk vormt een mooie, passende afsluiting bij dit boek.

‘De achtbaantester’ is het debuut van Olthoff. Wat heeft ze een mooie debuutroman geschreven. Het verhaal van Herman raakt je en blijft nog wel even door je hoofd spoken als je het boek uithebt. Heel knap gedaan!

Auteur: Nancy Olthoff
Titel: De achtbaantester
Genre: Roman
Aantal pagina's: 204
Uitgeverij: Orlando
ISBN: 9789493081536