Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – Familieweek Domburg

Elk jaar komt de familie Bijsters samen in hun vakantievilla in de duinen van Domburg. Maar dit jaar roept Dorothé Bijsters, mater familias en burgemeester van Oldeheuvel, de familie een week eerder bijeen dan gebruikelijk. De reden blijkt niet vrolijk: Do is in groot gevaar. Maar dat laat de familie niet zomaar op zich zitten.

Het schrijven van een kort verhaal blijft een vak apart. Auteurs die bijvoorbeeld het Boekenweekgeschenk schrijven, hebben daar bijvoorbeeld mee te maken. Of het verhaal spreekt je aan of niet. Je merkt sinds de populariteit van e-books en e-readers toeneemt, dat er steeds vaker (korte) digitale verhalen op de markt verschijnen. ‘Familieweek Domburg’ van Nathalie Pagie is er daar eentje van.

Ondanks dat Pagie slechts 27 pagina’s weet ze met deze korte thriller wel een interessant onderwerp aan te snijden. Hoe ga je als familie om met een bedreiging van een familielid? Het verhaal is helaas te kort om hier diep op in te gaan. Daardoor verlopen de gebeurtenissen vrij snel.

Je zou aan het einde van ‘Familieweek Domburg’ graag nog verder willen lezen. Hoe komt het precies dat Dorothé in gevaar was? Welke gevolgen hebben de acties uit Domburg? En hoe gaat het nu verder met de verschillende familieleden? Deze vragen zal je als lezer nu zelf moeten gaan invullen. Het is een prima kort verhaal waar iets spannends in gebeurt, maar als je de andere boeken van deze auteur gewend bent wil je gewoon meer…

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Familieweek Domburg
Genre: Thriller / Kort verhaal
Aantal pagina's: 27
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402314939