Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Tordjman – Steekbeesten en kriebeldieren

Welke insecten vliegen met vier vleugels? Waar overwinteren kleine beestjes? En welke insecten verwisselen van gedaante? Deze en heel veel andere vragen komen aan bod in ‘Steekbeesten en kriebeldieren’.

Nathalie Tordjman heeft een interessant en kleurrijk natuurboek voor kinderen gemaakt, waarin ze op een leuke en duidelijke manier uitleg geeft over onder andere het leven in de lucht, het leven op en onder de grond, en het leven in het water. Ze heeft haar teksten goed aangepast aan de jonge doelgroep, waardoor het voor hen goed te volgen is. Door het boek heen staan enkele quizjes, waarvan de antwoorden achteraan in het boek te vinden zijn. Een mooie manier om de opgedane kennis in de praktijk te gaan testen.

De illustraties van Emmanuelle Tchoukriel en Julien Norwood zijn prachtig om te zien en ondersteunen het verhaal van Tordjman overal zeer goed. De tekeningen lijken levensecht en zorgen ervoor dat kinderen in bijvoorbeeld hun eigen tuin of in de bossen op zoek kunnen gaan naar de verschillende steekbeesten en kriebeldieren die ons kleine kikkerlandje kent.

‘Steekbeesten en kriebeldieren’ is een absolute aanrader voor kinderen die van de natuur houden. De eerdergenoemde quizjes, de gedetailleerde zoekplaten en de doe-het-zelfopdrachten geven het boek een interactief element.

Auteur: Nathalie Tordjman
Titel: Steekbeesten en kriebeldieren
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 72
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000363926