Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicolle van den Hurk – Hemelsblauwe jas

In zonnig geel en warm rood
maak ik een tekening van jou.
Maar van alle kleuren die er zijn
past jou het beste hemelsblauw.

‘Hemelsblauwe jas’ is de eerste dichtbundel van Nicolle van den Hurk. Ze heeft al vele prentenboeken op haar naam staan en maakte daarvoor veel illustraties. Nu heeft ze op een mooie en bijzondere manier een aantal gedichten geschreven voor deze dichtbundel. Ook de illustraties in dit boek zijn door haar gemaakt.

Van den Hurk heeft er een prachtige en ontroerende bundel van gemaakt, waarin de kleur (hemels)blauw een belangrijke rol speelt. In mijn beleving zijn de gedichten vanuit de gedachten van een kind geschreven. Een mooi voorbeeld daarvan is het gedicht ‘De schilder komt’, waarin duidelijk wordt gemaakt hoe saai een witte muur eigenlijk is. Het ontroerendste gedicht vond ik ‘Tranen’, waarin de vraag wordt gesteld waarom je tranen hebt van verdriet.

De auteur geeft met elk gedicht een boodschap mee aan de lezer, waarbij de ene wat groter van aard is dan de andere. Uitgeverij Karmijn laat wederom zien dat ze een neus heeft voor bijzondere boeken, die er meteen op het eerste gezicht prachtig uitzien. ‘Hemelsblauwe jas’ verdient een plaatsje in de boekenkast bij elke boeken- en gedichtenliefhebber.

Auteur: Nicolle van den Hurk
Titel: Hemelsblauwe jas
Genre: Dichtbundel
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Karmijn
ISBN: 9789492168146