Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Noorderzon

Sandra heeft, anderhalf jaar nadat ze haar partner heeft verloren door een ongeluk, de liefde opnieuw gevonden in Jochem. Hij is knap en charmant en hun zoons Vigo en David kunnen het goed met elkaar vinden. Jochems vorige relatie is niet goed geëindigd en hij zit daardoor diep in de schulden.

Als bedankje en als terugbetaling voor het geld dat Sandra hem geleend heeft, verrast hij haar met een reisje naar Legoland in Denemarken. Alhoewel Sandra het heel spannend vindt – dit is hun eerste vakantie samen – gaan zij en Vigo mee. De vakantie verloopt goed, totdat de ex van Jochem ineens voor haar neus staat. Wat wil deze vrouw van haar? Waarom laat ze Sandra niet met rust?

Het verhaal van ‘Noorderzon’ lees je voornamelijk vanuit hoofdpersonage Sandra. Stukje bij beetje laat Noortje Brink je ontdekken wat Sandra in het verleden heeft meegemaakt en hoe ze is gekomen waar ze nu is. Aan de ene kant leef je ontzettend met haar mee, maar aan de andere kant komt ze soms wel wat naïef over. Een bepaalde plotwending zie je als lezer al aankomen, maar lijkt het hoofdpersonage maar niet te willen zien.

Brink heeft nog wel een verrassende wending voor haar lezers in petto. Zonder daar teveel over te willen zeggen, was het voor mij deze keer best wel een verrassing over wie de schuingedrukte fragmenten gingen. Als je er later aan terugdenkt, klopt het helemaal en zorgt het voor een interessante wending binnen het verhaal van ‘Noorderzon’. Al met al beleef je met deze nieuwste thriller van Noortje Brink weer een aantal prima leesuurtjes.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Noorderzon
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 145
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207306