Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Schaduwdag

Naomi wordt verrast door haar vriend Tim. Om te vieren dat ze een jaar samen zijn, heeft hij een vakantie geboekt naar Zeeland, haar geboortegrond. Het zal hun eerste vakantie worden als stelletje, en het is meteen een goede relatietest, want het stille verlangen om te gaan samenwonen hangt in de lucht.

Hoeveel zin ze ook heeft in een gezellig weekje weg, Naomi twijfelt: is het wel een goed idee om terug te keren naar haar thuisstad? Ze is er al ruim vijftien jaar niet geweest, en met een goede reden… Maar Tim is zo enthousiast en ze wil hem niet teleurstellen. Kom op, na zoveel jaar zal ze toch wel door Zierikzee kunnen struinen zonder herkend te worden?

Noortje Brink weet de spanning en het mysterie in ‘Schaduwdag’ meteen vanaf het begin van het verhaal erin te leggen én te houden. Je merkt al snel dat Noami iets te verbergen heeft voor haar vriend Tim en je wil weten wat dat is en waarom ze dat geheim wil houden.

Stukje bij beetje kom je daar achter… en dat is absoluut niet iets wat je van tevoren hebt zien aankomen. Brink weet op deze manier ervoor te zorgen dat haar lezers door blijven lezen. ‘Schaduwdag’ is geen hele dikke thriller, maar toch kun je niet anders dan dit verhaal in één ruk uit te lezen. Bij de ontknoping nadert de spanning zijn hoogtepunt en zit je op het spreekwoordelijke puntje van je stoel. Enige “minpuntje”: dit verhaal had twee of drie keer zo lang mogen zijn. Je wil gewoon nog meer weten over Naomi en vooral over hoe het nu verder met haar gaat. Dat is aan de andere kant ook wel leuk om zelf in te kunnen vullen.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Schaduwdag
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 102
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047205845