Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Stille nacht

Karlijn gaat een paar nachten naar Londen met haar vriend Sven om te genieten van de kerstsfeer in de wereldstad. Ze heeft een zware tijd achter de rug: sinds haar ex haar in de steek liet draagt ze de zorg voor haar dochtertje alleen en ook haar werk in een tbs-kliniek vraagt veel van haar. Na haar scheiding kreeg ze een burn-out, waar ze maandenlang last van had, en had ze constant het gevoel dat iemand haar in de gaten hield. Gelukkig gaat het nu alweer een tijdje beter. Maar toch…

Te midden van alle kerstdecoraties in de Britse hoofdstad komen haar oude angsten echter in alle hevigheid terug. Wat als die onrustige gevoelens uit het verleden haar blijven teisteren, wat als er meer achter schuilt?

In ‘Stille nacht’ volgen we Karlijn in haar nieuwe relatie met Sven. Stukje bij beetje ontdek je als lezer waarom Karlijn moeite heeft om zich helemaal te geven binnen deze relatie. Tot hoever zal Sven daarin meegaan? Noortje Brink zorgt ervoor dat je je als lezer telkens afvraagt of het hoofdpersonage nu echt dingen ziet gebeuren of dat het inbeelding is. Dat geeft wel enige spanning aan dit verhaal.

Zoals we inmiddels van de auteur gewend zijn, speelt zich naast het verhaal van het hoofdpersonage een tweede verhaallijn zich af. Deze hoofdstukken staan schuingedrukt en het blijft vaak tot het einde een verrassing over wie dit gaat. Meestal zit er een duidelijke en passende link tussen dit personage en het hoofdpersonage. Bij ‘Stille nacht’ bleek dat minder het geval te zijn. Het lijkt er meer op dat Brink op het einde nog gauw die link eraan heeft geschreven. Dat maakt de ontknoping jammer genoeg wel wat minder sterk.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Stille nacht
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 135
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206590