Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Zonnevlam

Anouk gaat over twee weken met haar man Jim en hun dochtertje Merel verhuizen naar een villa in ’t Gooi. Tot de renovatie van hun nieuwe huis is afgerond geniet Anouk van een vakantie bij haar schoonouders op de camping. Tenminste, dat probeert ze. Ze voelt al een tijd afstand tussen haar en Jim; hij heeft meer aandacht voor zijn werk dan voor haar en Merel…

Gelukkig heeft ze een goede band met haar schoonmoeder en de camping is van alle gemakken voorzien. Als ze na een bezoekje aan de campingwinkel over het terrein wandelt, stuit ze op iets verdachts. Moet ze de politie bellen, of kan ze beter eerst zelf uitzoeken wat er aan de hand is?

Laat ik beginnen met het feit hoe knap het is hoeveel thrillers Noortje Brink per jaar uitbrengt. Via uitgeverij Loft Books heb ik deze auteur leren kennen en ik lees haar thrillers met interesse. ‘Zonnevlam’ is haar nieuwste boek.

Het verhaal van ‘Zonnevlam’ doet je ergens denken aan de populaire serie ‘Undercover’. Dat komt vooral de omgeving waar het verhaal zich afspeelt, namelijk op een camping. Brink weet haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk het verhaal in te krijgen. Het verhaal lijkt in eerste instantie op een gewone roman, maar daar komt al gauw verandering in. Dat wordt steeds meer versterkt naarmate Jim en zijn vader steeds vager doen. Als lezer krijg je een vermoeden wat er aan de hand zou kunnen zijn en dat wordt uiteindelijk gedeeltelijk bevestigd. Dat neemt overigens niet weg dat de ontknoping spannend is. Met ‘Zonnevlam’ beleef je een aantal spannende leesuurtjes.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Zonnevlam
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 103
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047205869