Overslaan en naar de inhoud gaan

Olivia Lewis – King 3: Achter gesloten deuren

Benjamin en Luci halen Josh op uit Frankrijk en hoe gelukkig Luci ook is dat Josh zijn thuis heeft gevonden bij hen, het idee dat hij zomaar kan weglopen staat haar niet aan. Sinterklaasavond volgt snel, een plotselinge aanslag laat het gezin hevig schrikken. Wie zit hier achter en waarom?

Dan breekt het nieuwe jaar aan, dat chaotisch begint. De geheimen van de familie King worden ontrafeld, stukje bij beetje komt er naar boven dat er jarenlang een schijnvertoning is opgevoerd. De jeugd van zowel Josh als Benjamin is niet best geweest, Eveline King komt met verbazingwekkende onthullingen over haar gezin en haar huwelijk. Ondanks verschillende tegenslagen lacht het leven Luci en Josh toe. Of toch niet?

Om ieders geheugen op te frissen begint het boek met een korte terugblik naar het eerste en tweede deel. Voor de volledigheid en om alles goed te kunnen volgen, is het overigens wel verstandig om de vorige delen gelezen te hebben voordat je aan dit derde boek begint.

‘King 3: Achter gesloten deuren’ gaat verder waar het tweede deel is geëindigd. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je weer helemaal in het verhaal. Olivia Lewis heeft een fijne schrijfstijl en weet haar lezers van het begin tot het einde te boeien. Doordat dit alweer het derde deel is over Luci, Josh en Benjamin begin je deze personages steeds beter te leren kennen. De auteur heeft de mogelijkheid om haar personages uit te diepen en een duidelijk karakter te geven, en daar maakt ze goed gebruik van. Je ontdekt bijvoorbeeld dat niet iedereen is wie je dacht dat hij of zij was. Erg interessant gedaan.

Op een gegeven moment zit je zo in het verhaal dat je bijna niet doorhebt dat je het laatste hoofdstuk van ‘King 3: Achter gesloten deuren’ aan het lezen bent. Dacht je dat het vorige deel al een mega-cliffhanger had, dan overtreft dit deel dat helemaal. Het einde is haast gemeen te noemen, vooral omdat je nu nog niet door kan lezen in het vierde en laatste deel. Kom maar op met ‘King 4’!

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust.

Auteur: Olivia Lewis
Titel: King 3: Achter gesloten deuren
Genre: Erotische roman
Aantal pagina's: 340
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603992