Overslaan en naar de inhoud gaan

Paula van Rijn – Ik leef nog

Hebt u al eens het Amsterdam-Rijnkanaal over gezwommen, een noodlanding gemaakt in een Cessna, geworsteld met een beer, in de film Keetje Tippel gefigureerd en de eerste prijs gehaald in een wedstrijd bloedworst maken? Nee? Paula van Rijn wel.

In vijftien korte verhalen vertelt zij over deze en andere bijzondere belevenissen. Paula was onder andere slager, zweminstructrice en (heel kort) vliegenier. Tegenwoordig werkt zij als sluiswachter in Utrecht en is ze bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Ze acteert en danst en met deze bundel debuteert ze op 71-jarige leeftijd als schrijver.

Wat heeft Paula van Rijn een heerlijke bundel vol korte verhalen geschreven. Vanaf het eerste verhaal lees je ‘Ik leef nog’ met veel interesse. Ze heeft een fijne en beeldende schrijfstijl, waardoor je de gebeurtenissen zo voor je ziet. Het blijft heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Elk verhaal uit de bundel is fijn om te lezen. Het laatste verhaal, getiteld ‘Kijk en wacht’ is wat mij betreft het mooiste. Met kippenvel op je armen en een traantje in je ogen lees je dit verhaal. Van Rijn weet met haar debuut ‘Ik leef nog’ lezers te raken. Hopelijk volgt er nog eens zo’n mooie en bijzondere verhalenbundel van deze auteur.

Auteur: Paula van Rijn
Titel: Ik leef nog
Genre: Kort verhaal (bundel)
Aantal pagina's: 140
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 9789493059313